Guide - Batteriopladning

 

Batteriguide

 

Gode ting at vide om genopladelige batterier og opladning

Korrekt opladning af batterierne er vigtigt for både battericeller, oplader, dine gadgets og for dig, som bruger.

For at du kan få mest kapacitet ud dine batterier og finde den helt rigtige oplader, har vi her samlet nogle nyttige oplysninger.

 

TJEKLISTE:

 

» Oplad den korrekte type batteri

Oplad aldrig batterier af anden type og kapacitet i opladeren end dem, der angives i manualen.

 

» Oplad ikke helt afladede og delvist afladede batterier samtidigt

Oplad ikke helt afladede og delvist afladede batterier samtidigt, hvis batteriopladeren ikke er udstyret med individuelle ladekanaler.

 

» Ladekanaler, hvad er det?

Hvordan du bør oplade batterierne i en batterioplader afhænger af antallet af ladekanaler. Hvis en oplader har 4 batterirum og 2 ladekanaler betyder det, at du skal oplade batterierne i par for at lukke kredsløbet. De fleste premiumopladere har individuelle ladekanaler, fx 4 batterirum og 4 ladekanaler, det betyder, at du kan oplade et batteri ad gangen.

 

» Sæt ikke forskellige typer batterier i din enhed

Bland ikke batterier af forskellige typer (NiMH, NiCd, alkaline etc.) og kapacitet (1300 mAh og 1800 mAh) i en batteridreven enhed.

 

» Lav selvafladning

Tidligere havde opladelige batterier (NiMH) svært ved at bevare kapaciteten, efter de blev taget ud af batteriopladeren. Generelt mistede batterierne 15-20 % af kapaciteten hver måned, selv om de ikke blev brugt. I dag, takket være forbedret teknologi, har vores NiMH-genopladelige batterier stadig strøm på 85 % af batteriets fulde kapacitet, efter et 1 års opbevaring. GP ReCyko Pro har over 70 % af kapaciteten efter 5 års opbevaring. Batterierne er derfor opladede og klar til brug, selv efter længere tids opbevaring.

 

» Hurtigopladere oplader batterierne hurtigt

Hurtigopladere oplader batterierne på kort tid og er forsynet med flere sikkerhedsfunktioner, da risici i forbindelse med at lade batterier hurtigt, som fx overopladning og overophedning, kan skade batterierne.

 

» En standardoplader oplader dine batterier langsomt

En standardoplader eller natoplader, oplader dine batterier langsomt (gerne i løbet af natten) med den store fordel, at de gør det forsigtigt, hvilket til gengæld er mere skånsomt for batterierne. Langsom opladning giver batterierne længere levetid og forhindrer risici under opladning, som fx overophedning og kortslutning.

 

 

Oplad batterierne, uanset hvor du er sammen med vores USB oplader

Med en USB-batterioplader kan du oplade via din computer, i bilen, båden eller med en powerbank, hvis du er langt fra stikkontakter.

 

Til produkterne

 

 

GP ReCyko - genopladelige batterier

Med GP ReCyko ved du med sikkerhed, at du altid har batterier klar, når du har brug for dem. De er genopladelige og klar til brug, når du køber dem – ligesom et engangsbatteri – og fordi de har så lav selvafladning, kan de også bruges, efter de har ligget i en skuffe i længere tid. GP ReCyko er velegnede til strømkrævende enheder og kan oplades flere hundrede ange.

 

Læs mere om GP ReCyko

 

Se alle batteriopladere fra GP Batteries

GP Batteries tilbyr et bredt sortiment med batteriopladere til genopladelige NiMH-batterier.


Se alle batteriopladere


Vil du vide mere om batteriopladning?

Her har vi opstillet nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi får omkring genopladelige batterier og opladere fra GP Batteries.


Find svar her i vores FAQ