fbpx

Godt at vide om batteriopladning

Korrekt opladning af batterierne er vigtigt for både battericellen, opladeren, dine enheder og dig som bruger. For at du skal få mest muligt ud af dine batterier og tilpasse valget af oplader efter dine behov, har vi samlet lidt oplysninger, der kan være til stor nytte.

GP's opladere kan altid blive siddende i stikkontakten

Den nye serie opladere i GP ReCyko har en automatisk slukningsfunktion, hvilket betyder, at opladeren ikke bruger unødvendig strøm, selvom du altid lader den blive siddende i stikkontakten.

Opdatér din stikadapter

Stikadaptere med USB-udgang har eksisteret på markedet meget længe. Men der er store forskelle på hvor meget en gammel adapter kan levere i forhold til en ny.

Spørgsmål og svar

Det glæder os, at du er interesseret i at vide mere om opladning. Her har vi lavet en liste over de mest almindelige spørgsmål om genopladelige batterier.
Oplad aldrig andre batterityper i opladeren (f.eks. alkalisk, brunsten eller litium) end dem, der er angivet i manualen, da det kan være direkte skadeligt for både enheden og brugeren.
Hvordan du bør oplade batterierne i en batterioplader, afhænger af antallet af opladningskanaler. Hvis en oplader har 4 batterirum, men kun 2 opladningskanaler, betyder det, at du skal oplade batterierne parvist for at slutte kredsløbet. De fleste premium-opladere har individuelle opladningskanaler, f.eks. 4 batterirum og 4 opladningskanaler, hvilket betyder, at du kan oplade ét batteri ad gangen.

Oplad ikke helt og delvist afladede batterier samtidigt, medmindre batteriopladeren er udstyret med individuelle ladekanaler.

Historisk set har genopladelige batterier (NiMH) haft svært ved at bevare deres opladning efter at være taget ud af batteriopladeren. Generelt gik 15-20 % af deres kapacitet tabt hver måned, når de blev opbevaret uden at blive anvendt. Takket være forbedret teknologi har vores genopladelige NiMH-batterier i dag en meget lav selvafladning og bevarer 85 % af deres opladning efter et års opbevaring. GP ReCyko Pro bevarer endnu mere, 70 % efter 5 års opbevaring. De er derfor opladede og klar til brug selv efter en lang opbevaringsperiode.
En standardoplader (eller en nattenover-oplader) oplader dine batterier langsomt (gerne i løbet af natten) med den store fordel, at det gøres forsigtigt, således at batterierne bliver skånet. Langsom opladning forøger batteriernes levetid og forhindrer risici under opladning, som f.eks. overophedning og kortslutning. Hvis opladningstiden ikke er særlig vigtig, anbefaler vi en standardoplader, så du får mest muligt ud af dine batterier.

Bland ikke batterier af forskellige typer (NiMH, NiCd mv.) og kapacitet (1300 mAh og 1800 mAh) i en batteridrevet enhed.

Lynopladere oplader batterierne på kort tid og har ofte et mere elegant design, men de kan koste lidt mere end en standardoplader. Det skyldes, at lynopladere er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner, da risiciene ved at oplade batterier hurtigt, som f.eks. overopladning og overophedning, kan beskadige batterierne. Hvis opladningstid er vigtigt, f.eks. til radiostyrede biler, spilstyringer eller kamerablitz, er det værd at investere i en lynoplader, som sikrer en hurtig og pålidelig energiforsyning.