fbpx

To mødre, tre børn, 650 km i Nordnorge på cykel

Den 15. juni begiver Josefine og Petra sig ud på et 30-dages cykeleventyr med deres 3 børn, og turen går fra Tromsø til Å i Lofoten, en strækning på ca. 650 km. På strækningen skal de belyse nogle af FN’s klimamål og vise, at man kan rejse med minimal miljøpåvirkning.

De skal overnatte i telt, og undervejs skal de, i den udstrækning det er muligt, leve af madspild fra fødevarebutikker, så de lever så bæredygtigt som muligt på turen.

I naturen finder man sin indre kraft

Jeg hedder Josefine og er en 31-årig adfærdsekspert med en passion for bæredygtighed og friluftsliv. Jeg er mor til Sigge og Viggo, gift med min bedste ven og følgesvend på mine eventyr, Kalle, og jeg er en af initiativtagerne til Turmammor.

Jeg har, helt siden jeg var lille, følt et kald til at gøre en forskel. At skabe retfærdighed. For mig selv, for andre og for miljøet.

Friluftsliv skal være tilgængeligt for alle

Jeg hedder Petra og er en 32-årig børnehaveklasselærer med en master i menneskerettigheder og børns ve og vel. Jeg kommer fra Vallentuna, men flyttede til Tromsø i 2016, hvor jeg nu bor sammen med min sambo, vores datter Siri plus to bonusbørn.

For mig er det vigtigt at leve bæredygtigt, og at det, jeg laver, skal føles meningsfyldt. Jeg brænder for alles rettigheder og bliver frustreret over, hvor uretfærdigt samfundet er.

Turmammor vil være en inspiration for kvinder

Turmammor er et initiativ for mødre, skabt af mødre, der skal inspirere flere til vælge en bæredygtig livsstil, følge deres hjerte og finde deres eget eventyr. Vi bruger forholdet til naturen til at formidle vores budskaber om bæredygtighed og til at minde folk om, at de skal huske at lytte til deres indre stemme. At lytte til sit hjerte og finde en balance er særlig vigtigt i den tid, vi nu befinder os i, da vi alle på forskellige måder får brug for at omstille os for at skabe en bæredygtig fremtid.

En vision om en mere bæredygtig måde at leve på

Bæredygtighed

”Vi vil tale om bæredygtighed uden løftede pegefingre eller meninger om, hvad der er rigtigt eller forkert. Det er, fordi vi tror, at en ikke-dømmende attitude bidrager til, at flere tør deltage i både debatten og udviklingen af et bæredygtigt samfund."

Klimaet

”Når det handler om klimaspørgsmålet, har vi ikke længere tid til at diskutere, hvad der er rigtigt eller forkert. Vi har ikke tid til at bruge energi på at udskamme eller bebrejde andre for, hvad de gør, ikke gør eller burde gøre anderledes."

Lighed

”Turmammor vælger bevidst at fremhæve kvinder og specifikt mødre, fordi vi oplever, at der er en skævvridning og ekskludering inden for friluftsbranchen, og det hænger sammen med, hvem der har magt, er synlige og får lov til at få plads."

Derfor støtter GP Turmammor

GP brænder for at turde ændre dårlige og kedelige vaner. Mennesket har naturligt en tendens til at holde fast i noget, der ikke er godt, simpelthen fordi det er trygt eller bekvemt, og det vil vi gerne sætte fokus på. Vores mål er at gøre brugen af batterier meget mere grøn og bæredygtig ved at sige farvel til engangsbatterier.

Da vi kom i kontakt med Turmammor, blev vi straks inspireret og følte, at vi havde lyst til at hjælpe de to mødre med at gennemføre deres rejse sammen med deres børn.

Turen på 65 mil

Mødre på Tur cyklede fra Tromsø til Å i Lofoten, en distance på ca. 650 km.